27 de octubre de 2016

VISITA A BLUMAQ, SA



El passat dimarts 25 d’octubre, l’alumnat del 2n curs dels cicles de grau mitjà i superior de la Família de Comerç i Màrqueting de l'IES Honori Garcia, ha pogut conéixer de prop l’empresa Blumaq SA i les seues instal·lacions, ubicades a la nostra localitat de la Vall d’Uixó.  


Amb el visionat d’uns vídeos corporatius va començar la visita, la qual ha sigut una magnífica lliçó de la realitat empresarial pel que fa a la Logística, més enllà del contingut dels llibres que l’alumnat està acostumat a vore. 

De la mà d’Óscar Casado (Cap de Magatzem), hem pogut conéixer la majoria de les activitats logístiques que es realitzen en Blumaq, dedicada principalment a la compra-venda de material de recanvis i productes de manteniment de maquinària per a obres públiques i moviment de terres.

L’alumnat ha pogut observar les tasques associades als materials que treballen visitant 3 diferents espais d'emmagatzematge. Des de la recepció dels productes per part dels proveïdors que tenen arreu del món, fins a l’expedició de les comandes als diferents clients i delegacions, passant per l’acondicionament i embalatge, consolidació, control de qualitat, devolucions, etc..

Un software específic controla tots el processos pels quals passa el material, per tal de generar la documentació corresponent en cada cas.

Un eficient sistema d’emmagatzematge i transport faciliten l’entrega dels productes quan el client ho necessita.  Són més de 90.000 referències les que treballen en aquesta seu central.  La seua dimensió internacional és molt important.  Està present a Xina, Turquia, Romania, Rússia, Itàlia, França, Xile, Estats Units, Portugal, i últimament en Sud-àfrica.



Hem de dir que ha sigut una experiència molt enriquidora per als nostres alumnes, i també per al professorat!.   Agrair a Blumaq, SA l'haver-nos obert les seues portes, i en especial a Óscar Casado i a Ninoska Gilabert (RRHH), pel seu temps i dedicació, així com la seua amabilitat  en tot moment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario